5ήμερη Ιστιοπλοΐα στη Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο

5 days sailing holidays

Αν ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και δε διαθέτετε πολλές μέρες για διακοπές. Τότε αυτή η 5 ήμερη ιστιοπλοϊκή εκδρομή στη Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, είναι ιδανική για σας!!

5 ήμερη ιστιοπλοϊκή εκδρομή στη Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο

Η Σποράδες (Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος), αποτελούν ιδανικό προορισμό για διακοπές. Μπορείς να βρεις έρημες παραλίες, καθώς και όρμους για να μείνεις για διανυκτέρευση.

Μπορείς να βρεις παραλίες οργανωμένες με beach bars, με θαλάσσιες δραστηριότητες και ταβέρνες και εστιατόρια.

Ο καιρός στις Σποράδες είναι ήπιος ως αναφορά τους ανέμους και την θερμοκρασία. Το Μελτέμι, είναι συνήθως από 3-5 μποφόρ και οι θερμοκρασίες δε ξεπερνούν τους 32-34 oC τον Αύγουστο.

Η υποδομή των λιμανιών στις Σποράδες είναι από τις καλύτερες στα ελληνικά νησιά.

Πρόγραμμα

Ξεκινάμε από την βάση μας στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής, από τη μαρίνα του Miraggio Thermal Spa Resort ή από την βάση μας στη Σιθωνία, στον Νέο Μαρμαρά.

Η απόσταση από τον Διεθνή Αερολιμένα της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 100 χλμ, και για τις 2 βάσεις μας. Επίσης μπορύμε να σας παραλάβουμε και από την Σκιάθο ή την Σκόπελο με μια επιπλέον χρέωση.

Ημέρα 1

Μπαίνουμε στο σκάφος στις 11.00 π.μ. Βάζουμε τις αποσκευές και τις προμήθειές στο σκάφος και ακολουθεί μια σύντομη ενημέρωση για το σκάφος και το ταξίδι από το καπετάνιο. Ανοίγουμε πανιά για την δυτική πλευρά της Σκοπέλου, και απολαμβάνουμε το Αιγαίο κάνοντας ιστιοπλοΐα. Δένουμαι με ασφάλεια στο φυσικό όρμο του Πάνορμου είτε στο Νέο Κλίμα. Κάνουμε μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά και διανυκτερεύουμε.

Ημέρα 2

Κάνουμε την πρωϊνή βουτιά μας και παίρνουμε το πρωϊνό μας, στο μαγευτικό όρμο του Πάνορμου. Σηκώνουμε άγκυρα και συνεχίζουμε για τις όμορφες παραλίες της Σκοπέλου, όλη την δυτική και νότια πλευρά της. Αργά το απόγευμα φτάνουμε και δένουμε στη όμορφη χώρα της Σκόπελου και διανυκτερεύουμε. Η πανέμορφη χώρα της Σκοπέλου έχει τα πάντα, αγορά, εστιατόρια, ταβέρνες, ομορφα bars, clubs και ότι άλλο θελήσετε.

Ημέρα 3

Ξυπνάμε και αφού έχουμε πάρει για πρωϊνό τις Σκοπελίτικες πίτες μας, ανοίγουμε πανιά για τις όμορφες παραλίες της Αλοννήσου. Το απόγευμα δένουμε στη Στενή Βάλα ή στο Πατητήρι. Εδώ είναι ευκαιρία να επισκεφθούμε την καταπληκτική Χώρα, με το απίστευτο ηλιοβασίλεμα. Ένα από τα πιό όμορφα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου!

Ημέρα 4

Λύνουμε κάβους και βάζουμε πλώρη προς τις όμορφες παραλίες της Αλοννήσου, της Περιστέρας και τέλος φτάνουμε στη Κυρά Παναγιά. Δένουμε στον μοναδικής ομορφιάς όρμο του Αγίου Πέτρου και διανυκτερεύουμε.

Ημέρα 5

Αφού ξυπνήσουμε και κάνουμε την πρωϊνή μας βουτιά, σηκώνουμε την άγκυρα και βάζουμε ρότα για τη βάση μας. Απολαμβάνοντας την διαδρομή και κάνοντας ιστιοπλοΐα φτάνουμε στη περιοχή της Χαλκιδικής. Εδώ κάνουμε το τελευταίο μπάνιο του ταξιδιού μας στα μαγικά κολπάκια του Τορωναίου κόλπου και στο τέλος της μέρας δένουμε στο λιμάνι του Miraggio Thermal Spa resort. για το τελευταίο μας βράδυ. Την επόμενη μέρα στις 9.00π.μ. βγάζετε τα πράγματά σας και αναχωρείτε με αναμνήσεις μοναδικές!!

Το πρόγραμμα για την 5 ήμερη ιστιοπλοϊκή εκδρομή στις Σποράδες μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη διάθεση των πελάτων, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του καπετάνιου, ο οποίος πρέπει να μεριμνά για την ασφάλεια του πληρώματος και του σκάφους.

Φωτογραφίες

Τιμές

Απρίλιος, Μάιος, Οκτώβριος *

Ιούνιος – Σεπτέμβριος *

Διάρκεια: 5 ημέρες

Σημείο Έναρξης: Μαρίνα Ξενοδοχείου Miraggio Παλιούρι (ή λιμάνι Νέου Μαρμαρά)

Χρήσιμες Πληροφορίες

Περιλαβάνει

  • Καπετάνιο
  • Λιμενικά τέλη
  • Λιμενικά έξοδα (ρεύμα & νερά)
  • Σεντόνια και πετσέτες
  • Έξοδα καθαρισμού
  • Εξοπλισμός για Sub & Snorkeling

Δεν Περιλαβάνει

  • Καύσιμα
  • Τρόφιμα & ποτά
  • Μεταφορά στη μαρίνα

Μη ξεχνάτε

* Για περισσότερα άτομα υπάρχει η δυνατότητα και για συμπληρωματικά σκάφη.
* Όσον αφορά αφορά τις προμήθειες υπάρχει δυνατότητα να γίνει από εμάς, για λεπτομέρειες πατήστε εδώ Προμήθειες στο σκάφος.
* Mεταφορά από και προς αεροδρόμιο, υπάρχει δυνατότητα να γίνει με επιπλέον χρέωση, για λεπτομέρειες πατήστε εδώ Αεροδρόμια, Μετακίνηση.