5ήμερες διακοπές με ιστιοφόρο στη Χαλκιδική

5 days sailing vacations in Halkidiki

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Χαλκιδικής κάνοντας 5ήμερες διακοπές με ιστιοφόρο στη Χαλκιδική.

5ήμερες διακοπές με ιστιοφόρο στη Χαλκιδική

Γνωρίστε γνωστούς και άγνωστους θησαυρούς της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας με το ιδανικότερο μέσο, ένα ιστιοφόρο!

Το πρόγραμμά μας είναι προσαρμοσμένο έτσι ώστε, στο μικρό χρονικό διάστημα των 5 ημερών, να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερες ομορφιές της Χαλκιδικής.

Όσες φορές κι αν έχεις επισκεφθεί την Χαλκιδική, θα την ανακαλύψεις ξανά με ένα ιστιοπλοϊκό. Η ιστιοπλοΐα στη Χαλκιδική είναι απολαυστική ακόμη και για ανθρώπους χωρίς εμπειρία στη θάλασσα. 

Καθώς οι άνεμοι είναι ήπιοι και οι διαδρομές αρκετά κοντινές και υπάρχει το πλεονέκτημα ότι πλέεις costa-costa.

Πρόγραμμα

Παρακάτω σας παραθέτουμε το πρόγραμμα για τις 5ήμερες διακοπές με ιστιοφόρο, καθώς και τον χάρτη της διαδρομής.

Ημέρα 1

Αφού τοποθετήσετε τα πράγματά σας στο σκάφος, γίνεται ενημέρωση στους επιβαίνοντες από τον καπετάνιο. Στις 11.00 ανοίγουμε πανιά και πηγαίνουμε για μπάνιο σε όλη την νοτιοδυτική πλευρά της Σιθωνίας. Τα κολπάκια του Πόρτο Καρράς είναι μοναδικής ομορφιάς, καθώς και η περιοχή της Τορώνης. Αφού χορτάσουμε μπάνιο μπαίνουμε στο φυσικό λιμάνι του Πόρτο Κουφό και διανυκτερεύουμε.

Ημέρα 2

Σηκώνουμε άγκυρα νωρίς και βάζουμε πλώρη για την άλλη πλευρά του ποδιού. Απολαμβάνουμε τη θάλασσα και τον μεγαλοπρεπή Άθω, κάνοντας ιστιοπλοΐα. Κάνουμε στάση στα νησάκια του Διάπορου, για μπάνιο, εώς ότου φθάσει το απόγευμα. Ξεκινάμε για το λιμάνι του όρμου Παναγιάς όπου και διανυκτερεύουμαι.

Ημέρα 3

Σηκώνουμε άγκυρα νωρίς για να δούμε τις απίστευτες παραλίες της ανατολικής πλευράς του ποδιού. Πάμε Ακτή ονείρου, Αρμενιστή, Καβουρότρυπες, Πλατανίτσι. Στη συνέχεια Σάρτη και καταλήγουμε στο όρμο της Συκιάς, όπου κάνουμε την τελευταία βουτιά και δένουμε για το βράδυ.

Ημέρα 4

Ξυπνάμε και παίρνουμε το πρωινό μας. Βάζουμε πλώρη για το Κρυαρίτσι και για το Καλαμίτσι όπου απολαμβάνουμε τις βουτιές μας στα γαλαζοπράσινα νερά τους. Αργά το μεσημέρι ξεκινάμε για το άλλο πόδι, όπου και δένουμε για το βράδυ.

Ημέρα 5

Ανοίγουμε πανιά νωρίς για να απολαύσουμε την τελευταία μέρα μας. Κάνουμε στάσεις για βουτιές στο Πόρτο Βαλίτσα, στον Κουρσάρο και το Ξενία, στη Χρυσή Ακτή δίπλα στο Γλαρόκαβο. Συνεχίζουμε την κρουαζιέρα μας για το νησάκι Κέλυφος, όπου κάνουμε και την τελευταία μας βουτιά. Επιστρέφουμε στη βάση μας στις 19.00.

Φωτογραφίες

Τιμές

Απρίλιος, Μάιος, Οκτώβριος:  2.200 € (έως 6 άτομα) *

Ιούνιος – Σεπτέμβριος: 2.250 € (έως 6 άτομα) *

Διάρκεια: 5 ημέρες

Σημείο Έναρξης: Μαρίνα Ξενοδοχείου Miraggio Παλιούρι (ή λιμάνι Νέου Μαρμαρά)

Χρήσιμες Πληροφορίες

Περιλαβάνει

  • Καπετάνιο
  • Λιμενικά τέλη
  • Λιμενικά έξοδα (ρεύμα & νερά)
  • Σεντόνια και πετσέτες
  • Έξοδα καθαρισμού
  • Εξοπλισμός για Sub & Snorkeling

Δεν Περιλαβάνει

  • Καύσιμα
  • Τρόφιμα & ποτά
  • Μεταφορά στη μαρίνα

Μη ξεχνάτε

* Για περισσότερα άτομα υπάρχει η δυνατότητα και για συμπληρωματικά σκάφη.
* Όσον αφορά αφορά τις προμήθειες υπάρχει δυνατότητα να γίνει από εμάς, για λεπτομέρειες πατήστε εδώ Προμήθειες στο σκάφος.
* Mεταφορά από και προς αεροδρόμιο, υπάρχει δυνατότητα να γίνει με επιπλέον χρέωση, για λεπτομέρειες πατήστε εδώ Αεροδρόμια, Μετακίνηση.