Αλόννησος

3 tour packages to explore

Η Αλόννησος είναι από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στις Σποράδες
Παραλίες της Αλοννήσου

Η Αλόννησος, είναι ένας από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στις Σποράδες. Τιρκουάζ αποχρώσεις, οργανωμένες ή ερημικές παραλίες και μέρη που προσφέρονται για χαλάρωση, εξερεύνηση και φωτογράφηση.

Κάποιες από αυτές είναι η Μηλιά, η Χρυσή Μηλιά, ο Άγιος Δημήτριος, το Κοκκινόκαστρο, ο Μεγάλος Μουρτιάς.
Η παραλία στα Γλυφά είναι κατάλληλη για χαλάρωση και σπόρ, γεμάτη κοχύλια και βότσαλα. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη γραφική Στενή Βάλα. Έχει καθαρά νερά, όμορφο τοπίο και καταπληκτικό φαγητό στις ταβέρνες που βρίσκονται λίγα μέτρα από την παραλία.
Ο Λεφτός Γιαλός είναι μια παραλία κάρτ-ποστάλ. Απολαύστε τη θέα προς τα ερημονήσια, τα Δύο Αδέρφια. Πρόκειται για την πλέον δημοφιλή στη νεολαία παραλία του νησιού, όπου υπάρχει η διασκέδαση και τα κοκτέιλ ρέουν άφθονα,
Ο Τζώρτζης Γυαλός, έχει την πιο ειδυλλιακή θέα στην Αλόννησο.
Το Κοκκινόκαστρο είναι μια παραλία με δεκάδες αποχρώσεις. Βαθειά γαλάζια θάλασσα, κίτρινη άμμος, πολύχρωμες πέτρες και πράσινα πεύκα.
Η Χρυσή Μηλία, είναι μια χρυσή επιλογή. Πρόκειται για μια κοσμική παραλία, με εύρος επιλόγων για σπορ καθώς και για υποβρύχιες δραστηριότητες.
Η Μηλία είναι ένα ιδανικό κολπάκι με γαλαζοπράσινα νερά, ιδανικό για βουτιές από το ιστιοφόρο.
Οι Σπαρτίνες είναι ένας απομονωμένος γιαλός και έχει αφοσιωμένο κοινό.

Φυσικά η Αλόννησος έχει και άλλες αμέτρητες παραλίες, τις οποίες σας τις κρατάμε για έκπληξη! Γιατί οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό στις Σποράδες κρύβει πάντα όμορφες εκπλήξεις!

Αυτό που χαρακτηρίζει την Αλόννησο και την καθιστά παγκοσμίως γνωστή, είναι το θαλάσσιο πάρκο, το οποίο ιδρύθηκε το 1992 με στόχο την προστασία του απειλούμενου είδους της μεσογειακής φώκιας Μονάχους-Μονάχους. Αφορά την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου και το σύνολο των ερημονησιών που την περιβάλλουν όπως είναι το Πιπέρι, η Γιούρα, η Σκάντζουρα, η Περιστέρα και η Κυρά Παναγία.
Η χώρα της Αλοννήσου

Η Χώρα της Αλοννήσου βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από το Πατητήρι και είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην κορυφή του λόφου πάνω από το λιμάνι. Η θέα προς τη θάλασσα είναι εκπληκτική, έχεις τη δυνατότητα να θαυμάσεις την απεραντοσύνη του Αιγαίου και μια απίστευτη παλέτα χρωμάτων, καθώς η μέρα περνά. Ένα ανεπανάληπτο τοπίο που σου κόβει την ανάσα και σου θυμίζει την ιδιαιτερότητα της άγριας ομορφιάς αυτού του τόπου.

Η περιπλάνηση στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια με τις γραφικές ανθισμένες αυλές και τα δείγματα της Μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, γοητεύει τον επισκέπτη.

Ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι εξαιρετικού ντόπιου κρασιού. Οι πολλές Βυζαντινές εκκλησίες, τα πέτρινα αλώνια, τα ερείπια του κάστρου, μαρτυρούν το παρελθόν της παλιάς Χώρας.

Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό στις Σποράδες σου δίνουν τη δυνατότητα να βρίσκεσαι όπου θέλεις, όποτε θέλεις και για όσο θέλεις!
Τα νησάκια της Αλοννήσου

Τα νησάκια που περιτριγυρίζουν την Αλόννησο είναι ένας παράδεισος για την άγρια φύση. Τα ερημονήσια της Αλοννήσου είναι πραγματική αποκάλυψη. Ο βυθός τους φιλοξενεί πάρα πολλά είδη σπάνιων κοραλλιών, ψαριών, δελφινιών και φαλαινών.

Επίσης στην περιοχή συναντούμε 8 Μεσαιωνικά και Αρχαία ναυάγια και πάνω από 25 σύγχρονα σε σχετικά μικρό βάθος. Είναι παράδεισος για τους λάτρεις της κατάδυσης.

Κάνοντας διακοπές με ιστιοπλοϊκό στις Σποράδες έχεις τη δυνατότητα να δεις όλους αυτούς τους θυσαυρούς! Οι Skippers της Power Marine Yachting έχουν τη γνώση και την εμπειρία για το πως και το που θα σας οδηγήσουν!

Περιστέρα, το όνομά της το έχει πάρει λόγο του σχήματός της που μοιάζει με τη ράχη του περιστεριού. Στα νότια του νησιού υπάρχει ένα υπήνεμο φυσικό λιμάνι, το οποίο είναι καταπληκτικής ομορφιάς. Προτείνετε για διανυκτέρευση, καθώς είναι πολύ ασφαλές. Στη Περιστέρα συναντάμε το μεγαλύτερο στο κόσμο Βυζαντινό ναυάγιο (12ος αιώνας). Το ναυάγιο το βρήκαν ντόπιοι σφουγγαράδες.
Δύο Αδελφοί, αποτελούνται από δύο βραχονησίδες με ψηλότερη κορυφή τα 178 μέτρα . Ο βυθός τους είναι ιδανικός για ελεύθερη κατάδυση.
Σκάντζουρα, πιστεύεται ότι πρόκειται για το αρχαίο νησί Σκάνδιρα, αυτό μαρτυρούν και τα ευρύματα που βρέθηκαν και ανήκουν στην Ελληνιστική εποχή. Εντυπωσιακό είναι και το εγκαταλελειμμένο πλέον μοναστήρι της Θεοτόκου. Επίσης στο νησί υπάρχουν τρία υπήνεμα κολπάκια ιδανικά για διανυκτέρευση.
Γιούρα, επιβλητικό με απόκρημνους βράχους. Η άγρια ομορφιά στο απόγειό της. Εδώ ζει ένα πολύ σπάνιο είδος αίγαγρου, του Carpahireus Aegagrus. Επίσης πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες, έχουν δείξει ότι το σπήλαιο που βρίσκεται στο νησί ταυτίζεται με την σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου.
Ψαθούρα, το νησί είναι ηφαιστιογενές και λόγω αυτού του γεγονότος , το τοπίο είναι καταπληκτικό, σχεδόν απόκοσμο. Εδώ βρίσκεται κι ο ομώνυμος φάρος , ο οποίος βρίσκεται στην επίπεδη επιφάνεια στο μέσον του νησιού, με ύψος 26μ., είναι από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας. Σώζονται και τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης, βυθισμένης σε μικρή απόσταση από το λιμάνι. Τα ίχνη, των σπιτιών και των δρόμων διακρίνονται άνετα ακόμη και σήμερα.
Πιπέρι, βραχώδες και πολύ εντυπωσιακό, αποτελεί τον πυρήνα του θαλάσσιου πάρκου. Εδώ υπάρχουν πολλές υποθαλάσσιες σπηλιές, αλλά και μικρές παραλίες οι οποίες συνιστούν φυσικό καταφύγιο για την Μεσογειακή φώκια monachus-monachus και ιδανικό τόπο για την επιβίωσή τους. Η προσέγγιση στο νησί απαγορεύεται σε απόσταση μικρότερη των 3 μιλίων.
Κυρά-Παναγιά, είναι ένα νησί κατάφυτο από ελαιόδεντρα, αγριελιές, κουμαριές, πουρνάρια, ρείκια, με μικρές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και πολλές πηγές. Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, σκαρφαλωμένο στα βράχια, βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας. Το μοναστήρι κτίστηκε το 1100μ.χ. , είναι κτισμένος σε τέτοιο σημείο από όπου φαίνεται η απεραντοσύνη του Αιγαίου. Η όψη του θυμίζει μικρό φρούριο. Στο μοναστήρι ζει ένας μοναχός και είναι επισκέψιμο. Τα απάνεμα λιμάνια της, ο Πλανήτης (βόρεια) και ο Άγιος Πέτρος (νότια), είναι σημεία έλξης για τους ιστιοπλόους και τους ψαράδες.
Ο Πλανήτης θεωρείται από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Άριστο αγκυροβόλιο , προστατευμένο απ’ όλους τους καιρούς, όσο δυνατοί και να’ ναι οι άνεμοι που πνέουν έξω, μέσα επικρατεί πάντα γαλήνη. Τις νύχτες η ατμόσφαιρα γίνεται εξωπραγματικά όμορφη, ο αμμώδης βυθός αντανακλά όλη τη λάμψη του ουρανού και η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σ’ άλλο πλανήτη μοιάζει αληθινή.
Η Κυρά-Παναγιά είναι η Αλόννησος της αρχαίας εποχής, με την πόλη χτισμένη στον όρμο Πλανήτη. Τα γνωστά σήμερα ναυάγια, το γόνιμο έδαφος, τα δύο κάστρα, τα ίχνη της αρχαίας πόλης, συμφωνούν με τις περιγραφές για την αρχαία Αλόννησο. Το νησί κατοικήθηκε από την Αρχαιότερη Νεολιθική εποχή (6.000-5.000 π.χ.) μέχρι την Κλασσική εποχή. Γνωστή είναι η διένεξη κατά τον 4o π.χ. αιώνα, μεταξύ Αθηναίων και του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β΄ για την κυριαρχία του νησιού. Έχουν σωθεί μάλιστα και αποσπάσματα του ¨Περί Αλοννήσου¨ λόγου του ρήτορα της εποχής, Ηγήσιππου.

Κάνοντας διακοπές με ιστιοπλοϊκό στις Σποράδες με την Power Marine Yachting, σου δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψεις με τον καλύτερο τρόπο την μαγεία των Σποράδων.

Photo Credits: Discover Greece

Διάβασε Περισσότερα