Ιστιοπλοία στα άγνωστα Ελληνικά νησιά

Η Power Marine βλέποντας την επιθυμία πολλών πελατών της για ταξίδια σε πιό άγνωστα και παρθένα μέρη δημιούργησε καινούργιες διαδρομές.

Unknown Greek islands sailing holidays

Ιστιοπλοία στα άγνωστα Ελληνικά νησιά των Σποράδων

Η αγάπη μας για την θάλασσα και την φύση μας έκανε να δημιουργήσουμε νέες ιστιοπλοϊκές διαδρομές.

Η Power Marine Yachting βλέποντας την επιθυμία πολλών πελατών της για ταξίδια σε πιό άγνωστα και παρθένα μέρη δημιούργησε καινούργιες διαδρομές. Έξω από τα πλαίσια των τυπικών διαδρομών.

Η Iστιοπλοία στα άγνωστα Ελληνικά νησιά των Σποράδων είναι μία πρόκληση για ηρεμία και πραγματική ξεκούραση από τους σημερινούς έντονους ρυθμούς της ζωής.

Η παρθένα φύση, τα πεντακάθαρα νερά, οι ήσυχοι και γραφικοί όρμοι, συνθέτουν μια μοναδική εικόνα για τους λάτρεις αυτού του είδους των διακοπών!!

Η περιοχή αποτελεί,στο μεγαλύτερο μέρος της, το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδος κι αυτό τα λέει όλα!!

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ)

Έχοντας θεσμοθετηθεί το 1992, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ) είναι το πρώτο θαλάσσιο πάρκο της Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ευρώπης, με περιοχή που καλύπτει περίπου 2.200 τετρ. χιλ. Εντός των ορίων του πάρκου βρίσκεται το νησί Αλόννησος, το οποίο είναι και το μοναδικό νησί που κατοικείται.

Αντιθέτως, βορειοδυτικά της Αλοννήσου απλώνεται ένα σύμπλεγμα ακατοίκητων νήσων,  που αποτελούν πολύτιμα καταφύγια για πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Το πάρκο αποτελεί σημαντικό χώρο για πολλά σπάνια και κινδυνεύοντα με εξαφάνιση είδη. Για παράδειγμα φιλοξενεί τον πιο σημαντικό εναπομείναντα πληθυσμό της Μεσογειακής Φώκιας (Monachus monachus) στη Μεσόγειο, με περίπου 55 άτομα αυτού του κρισίμως κινδυνεύοντος είδους να διαβιούν εντός του πάρκου.

Στο πάρκο έχουν παρατηρηθεί τέσσερα είδη δελφινιών το ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), το κοινό δελφίνι (Delphinus delphis), το ρινοδέλφινο (Tursiops truncatus), και το σταχτοδέλφινο (Grampus griseus).

Επίσης, έχει παρατηρηθεί και ο ακριβοθώρητος και άγνωστος σχετικά ζιφιός (Ziphius cavirostris).  Ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και μεγαλύτερα κητώδη, όπως ο φυσητήρας (Physeter macrocephalus).

Κάνοντας ιστιοπλοία στα άγνωστα Ελληνικά νησιά των Σποράδων,  είναι  μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε ένα Θαλάσσιο Πάρκο από κοντά. Η εμπειρία των skippers μας, θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε την άγνωστη και γοητευτική πλευρά των νησιών αυτών με τον καλύτερο τρόπο!!!

Ποιες είναι οι Σποράδες ?

Οι Σποράδες είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στο βόρειο Αιγαίο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νησιών είναι οι υπέροχες παραλίες με την πολύ πλούσια βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι τις ακτές, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα νησιά του Αιγαίου. Τα νησιά κατά σειρά μεγέθους είναι:

 ΝησίΈκταση (τ.χλμ.)Πληθυσμός (2011)Πρωτεύουσα
1Σκύρος206,9262.888Σκύρος
2Σκόπελος95,1315.041Σκόπελος
3Αλόννησος64,1182.766Πατητήρι
4Σκιάθος47,3256.619Σκιάθος
5Κυρά Παναγιά24,762 
6Περιστέρα14,2530 
7Γιούρα11,0520 
8Σκάντζουρα6,2290 
9Βάλαξα4,3330 
10Πιπέρι4,2286 
11Σκυροπούλα3,8270 
12Σαρακηνό3,3370 
13Τσουγκριά1,1730 
14Αδέλφι1,0270 
15Πράσσο (ή Γράμιζα, ή Γραμμέζα)0,8430 
16Ψαθούρα0,7630 
17Λεχούσα (ή Λυκόρεμα, ή Λυκουρίνα)0,6880 
18Πλατύ Σκύρου (ή Πλατειά)0,6190 
19Ρήνεια Σκύρου (ή Ερηνιά)0,5330 

Πηγή : wikipedia

Από τα παραπάνω 19 νησιά γνωστά στο ευρύ κοινό είναι η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Σκύρος. Τα υπόλοιπα είναι άγνωστα.

Η ομορφιά τους είναι μοναδική και είναι ευκαιρία να τα γνωρίσετε με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και τους έμπειρους skipper.

H ιστιοπλοία στα άγνωστα Ελληνικά νησιά των Σποράδων θα σας μείνει αξέχαστη κυριολεκτικά.

Η Power Marine Yachting οργανώνει ταξίδια αποκλειστικά για τα νησιά αυτά, με ενδιάμεσους σταθμούς στα πιό μεγάλα νησιά για ανεφοδιασμό και για ανάσες πολιτισμού.

Τα ταξίδια αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους  φυσιολάτρες, ανθρώπους που αναζητούν την ηρεμία, την ησυχία και την άμεση επαφή με την φύση και την παρέα τους!