5 ήμερη ιστιοπλοϊκή εκδρομή στη Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο

Αν ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και δε διαθέτετε πολλές μέρες για διακοπές. Τότε η 5 ήμερη ιστιοπλοϊκή εκδρομή στη Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο, είναι ιδανική για σας!! Η Σποράδες(Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος), αποτελούν ιδανικό προορισμό για διακοπές. Μπορείς να βρεις έρημες παραλίες, καθώς και όρμους για να μείνεις για διανυκτέρευση. Μπορείς να βρεις παραλίες οργανωμένες με beach bars, με θαλάσσιες δραστηριότητες και ταβέρνες και εστιατόρια.

Ο καιρός στις Σποράδες είναι ήπιος ως αναφορά τους ανέμους και την θερμοκρασία. Το Μελτέμι, είναι συνήθως από 3-5 μποφόρ και οι θερμοκρασίες δε ξεπερνούν τους 32-34 oC τον Αύγουστο.

Η υποδομή των λιμανιών στις Σποράδες είναι από τις καλύτερες στα ελληνικά νησιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Σποράδες(Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος), διαβάστε εδώ:Διακοπές με ιστιοπλοϊκό στις Σποράδες.

5 ήμερη ιστιοπλοϊκή εκδρομή στη Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο – Πρόγραμμα

Ξεκινάμε από την βάση μας στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής, από την The marina of Miraggio Thermal Spa resort. Ή από την βάση μας στη Σιθωνία, στον Νεο Μαρμαρά. Η απόσταση από τον Διεθνή Αερολιμένα της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 100 χλμ, και για τις 2 βάσεις μας. Επίσης μπορύμε να σας παραλάβουμε και από την Σκιάθο ή την Σκόπελο με μία εξτρά χρέωση. Για την μεταφορά και τις προμήθειες του ταξιδιού δείτε εδώ: Αεροδρόμια, μεταφορά και προμήθειες στο σκάφος.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό και ξεκινά από την The marina of Miraggio Thermal Spa resort.

 

1η μέρα. Μπαίνουμε στο σκάφος στις 11.00 π.μ. Βάζουμε τις αποσκευές και τις προμήθειές στο σκάφος και ακολουθεί μια σύντομη ενημέρωση για το σκάφος και το ταξίδι από το καπετάνιο. Ανοίγουμε πανιά για την δυτική πλευρά της Σκοπέλου, και απολαμβάνουμε το Αιγαίο κάνοντας ιστιοπλοΐα. Δένουμαι με ασφάλεια στο φυσικό όρμο του Πάνορμου είτε στο Νέο Κλίμα. Κάνουμε μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά και διανυκτερεύουμε.

2η μέρα. Κάνουμε την πρωϊνή βουτιά μας και παίρνουμε το πρωϊνό μας, στο μαγευτικό όρμο του Πάνορμου. Σηκώνουμε άγκυρα και συνεχίζουμε για τις όμορφες παραλίες της Σκοπέλου, όλη την δυτική και νότια πλευρά της. Αργά το απόγευμα φτάνουμε και δένουμε στη όμορφη χώρα της Σκόπελου και διανυκτερεύουμε. Η πανέμορφη χώρα της Σκοπέλου έχει τα πάντα, αγορά, εστιατόρια, ταβέρνες, ομορφα bars, clubs και ότι άλλο θελήσετε.

3η μέρα. Ξυπνάμε και αφού έχουμε πάρει για πρωϊνό τις Σκοπελίτικες πίτες μας, ανοίγουμε πανιά για τις όμορφες παραλίες  της Αλοννήσου. Το απόγευμα δένουμε στη Στενή Βάλα ή στο Πατητήρι.  Εδώ είναι ευκαιρία να επισκεφθούμε την καταπληκτική  Χώρα, Παλαιό Χωριό, με το απίστευτο ηλιοβασίλεμα. Ένα από τα πιό όμορφα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου!

4η μέρα. Λύνουμε κάβους και βάζουμε πλώρη προς τις όμορφες παραλίες της Αλοννήσου, της Περιστέρας και τέλος φτάνουμε στη Κυρά Παναγιά. Δένουμε στον μοναδικής ομορφιάς όρμο του Αγίου Πέτρου και διανυκτερεύουμε.

5η μέρα. Αφού ξυπνήσουμε και κάνουμε την πρωϊνή μας βουτιά, σηκώνουμε την άγκυρα και βάζουμε ρότα για το The marina of Miraggio Thermal Spa resort. Απολαμβάνοντας την διαδρομή και κάνοντας ιστιοπλοΐα φτάνουμε στη περιοχή της Χαλκιδικής. Εδώ κάνουμε το τελευταίο μπάνιο του ταξιδιού μας στα μαγικά κολπάκια του Τορωναίου κόλπου και στο τέλος της μέρας δένουμε στο λιμάνι του The marina of Miraggio Thermal Spa resort. για το τελευταίο μας βράδι. Την επόμενη μέρα στις 9.00π.μ. βγάζετε τα πράγματά σας και αναχωρείτε με αναμνήσεις μοναδικές!!

Το πρόγραμμα για την 5 ήμερη ιστιοπλοϊκή εκδρομή στη Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο, μπορεί να αλλάξει. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη διάθεση των πελάτων, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του καπετάνιου, ο οποίος πρέπει να μεριμνά για την ασφάλεια του πληρώματος και του σκάφους.

Χάρτης Διαδρομής

 

 

 

Τιμές πενθημέρου

-From 1.800 € (up to 6 people) for the period:

May  – 14th June  and from 30th September- to 30th October.

 

-From 2.600 € (up to 6 people) for the period: 15th June – to 30th  September.

 

Για περισσότερα άτομα υπάρχει η δυνατότητα και για συμπληρωματικά σκάφη. Καθώς επίσης και η μεταφορά από & πρός το αεροδρόμιο. Κανονίζετε κατόπιν συνεννόησης.

Οι τιμές περιλαμβάνουν Καπετάνιο,  ΦΠΑ, σεντόνια και πεστέτες, Λιμενικά τέλη.

Δεν περιλαμβάνουν  καύσιμα, φαγητό και ποτό.