Εβδομαδιαίες διακοπές με ιστιοφόρο(Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο)

Εβδομαδιαίες διακοπές με ιστιοφόρο(Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο)

Αν έχετε ονειρευθεί ένα ταξίδι με ιστιοφόρο στα Ελληνικά νησιά, τότε ήρθε η στιγμή να το πραγματοποιήσετε! Η Power Marine Yachting οργανώνει εβδομαδιαίες διακοπές με ιστιοφόρο(Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο), με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε πολύ προσιτές τιμές. Οι Σποράδες αποτελούν ιδανικό προορισμό για ιστιοπλοϊκές διακοπές:

  • Το Μελτέμι (ΒΑ άνεμος), αλλά και γενικότερα οι άνεμοι είναι ήπιοι, φτάνει συνήθως 3 έως 5 μποφόρ. Σε αντίθεση με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησσα, όπου την ίδια περίοδο φτάνουν τα 7 και 8 μποφόρ. Δηλαδή οι συνθήκες είναι ιδανικές για ιστιοπλοϊκή κρουαζιέρα.
  • Όλα τα νησιά των Σποράδων διαθέτουν ασφαλή και οργανωμένα λιμάνια με καλή υποδομή (νερό, ρεύμα, εύκολη πρόσβαση σε οικισμούς, κ.α.).
  • Έχει πολλούς και ασφαλείς απομονωμένους κολπίσκους, όρμους και ναυτικά καταφύγια για ειδυλλιακή διανυκτέρευση.
  • Τα χωριά είναι πολύ όμορφα, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και την μοναδική τους παράδοση.
  •  Οι παραλίες των Σποράδων είναι για όλα τα γούστα, απομονωμένες, μικρές, μεγάλες, οργανωμένες, με ψιλή άμμο, με βότσαλο. Ένα από τα δυνατότερα πλεονεκτήματα των νησιών είναι οι παραλίες τους.
  • Το φαγητό αποτελεί ακόμη ένα πολύ δυνατό σημείο. Καταπληκτικές πίτες , ντόπια κρέατα, φρέσκα ψάρια και πολλές τοπικές συνταγές. Δε λείπουν όμως και τα πιο εκλεπτυσμένα εστιατόρια.
  • Η διασκέδαση και η νυχτερινή ζωή είναι για όλα τα γούστα, αγορά όπου μπορείς να βρεις τα πάντα,ταβερνάκια, ήσυχα bars, γραφικά καφέ, clubs για έντονους ρυθμούς, ποιοτικά μαγαζιά για απαιτητικούς. Κάθε νησί έχει την προσωπικότητά του.
  • Πολύ όμορφες εικόνες από την φυσική ομορφιά των νησιών καθώς συνδυάζουν έντονη βλάστηση, άγρια τοπία, νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου και ορίζοντες που θυμίζουν ζωγραφικούς πίνακες!!!

Οι εβδομαδιαίες διακοπές με ιστιοφόρο(Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο) με την Power Marine Yachting, είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας!

7ήμερο πρόγραμμα

Οι εβδομαδιαίες διακοπές με ιστιοφόρο(Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο), ξεκινούν είτε από τον Ν.Μαρμαρά στη Χαλκιδική, είτε από τη Σκιάθο ή την Σκόπελο. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ενδικτικό και ξεκινά από το Ν.Μαρμαρά.

1η μέρα. Βάζουμε τις αποσκευές και τις προμήθειές στο σκάφος και ακολουθεί μια σύντομη ενημέρωση για το σκάφος και το ταξίδι από το καπετάνιο. Ως  αναφορά τις προμήθειες και την μεταφορά από το αεροδρόμειο, υπάρχει δυνατότητα να γίνει από την Power Marine Yachting, για λεπτομέρειες εδώ   Αεροδρόμια, μεταφορά και προμήθειες στο σκάφος . Ανοίγουμε πανιά για το νησί Κυρά Παναγιά και απολαμβάνουμε το Αιγαίο κάνοντας ιστιοπλοΐα. Δένουμαι με ασφάλεια στο φυσικό όρμο του Αγίου Πέτρου. Κάνουμε μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά και διανυκτερεύουμε.

2η μέρα. Κάνουμε την πρωϊνή βουτιά μας και παίρνουμε το πρωϊνό μας.  Βάζουμε πλώρη για τις παραλίες της Αλοννήσου. Το απόγευμα δένουμε στη Στενή Βάλα ή στο Πατητήρι, ανάλογα με το ποιό θα βολέψει περισσότερο. Εδώ είναι ευκαιρία να επισκεφθούμε την καταπληκτική  Χώρα, Παλαιό Χωριό, με το απίστευτο ηλιοβασίλεμα. Ένα από τα πιό όμορφα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου!

3η μέρα. Σηκώνουμε άγκυρα και συνεχίζουμε για τις όμορφες παραλίες της Αλοννήσου. Η πορεία μας μπαίνει πρός Σκόπελο και το απόγευμα φτάνουμε και δένουμε στη όμορφη χώρα της Σκόπελου και διανυκτερεύουμε. Η πανέμορφη χώρα της Σκοπέλου έχει τα πάντα, αγορά, εστιατόρια, ταβέρνες, ομορφα bars, clubs και ότι άλλο θελήσετε.

4η μέρα. Ξυπνάμε και αφού έχουμε πάρει για πρωϊνό τις Σκοπελίτικες πίτες μας, ανοίγουμε πανιά για τις όμορφες παραλίες στηα νότια του νησιού. Αφού χορτάσουμε  θάλασσα και ήλιο,το απογευματάκι δένουμε για διανυκτέρευση στο φυσικό όρμο, στο Πάνορμο. Ένα από τα πιό όμορφα μέρη του Αιγαίου! Εδώ οι γραφικές ταβερνούλες είναι πάνω στο κύμα και το τοπίο είναι ειδυλλιακό.

5η μέρα. Λύνουμε κάβους και βάζουμε πλώρη προς Σκιάθο. Στη διαδρομή κάνουμε ιστιοπλοΐα και σταματάμε για μπάνιο στο νησάκι της Τσουγκριάς. Ένα καταπληκτικό νησάκι με γαλαζοπράσινα νερά μια ανάσα από το λιμάνι της Σκιάθου. Νωρίς το απόγευμα δένουμε στη χώρα της Σκιάθου όπου μένουμε γιατο βράδι. Η κοσμοπολίτικη Σκιάθος έχει ό,τι ζητήσει η καρδιά σου!

6η μέρα. Σηκώνουμε άγκυρα και ανοίγουμε πανιά για την δυτική Σκόπελο και τους μαγικούς όρμους της. Η μια παραλία διαδέχεται την άλλη, με το τοπίο να είναι μαγευτικό! Στο τέλος της μέρας δένουμε στο Ν. Κλίμα ή στη Γλώσσα, δύο πανέμορφους οικισμούς από οπου μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιό όμορφα ηλιοβασιλέματα! Έδω μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι με μοναδική θέα!

7η μέρα. Αφού ξυπνήσουμε και κάνουμε την πρωϊνή μας βουτιά, σηκώνουμε την άγκυρα και βάζουμε ρότα για το Ν. Μαρμαρά. Απολαμβάνοντας την διαδρομή και κάνοντας ιστιοπλοΐα φτάνουμε στη περιοχή της Χαλκιδικής. Εδώ κάνουμε το τελευταίο μπάνιο του ταξιδιού μας στα μαγικά κολπάκια του Πόρτο Καρράς και στο τέλος της μέρας δένουμε στο λιμάνι του Ν. Μαρμαρά για το τελευταίο μας βράδι. Την επόμενη μέρα στις 9.00π.μ. βγάζετε τα πράγματά σας και αναχωρείτε με αναμνήσεις μοναδικές!!

Το πρόγραμμα από τις εβδομαδιαίες διακοπές με ιστιοφόρο(Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο), μπορεί να αλλάξει. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη διάθεση των πελάτων, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του καπετάνιου, ο οποίος πρέπει να μεριμνά για την ασφάλεια του πληρώματος και του σκάφους.

 

 

Τιμές  για τις εβδομαδιαίες διακοπές με ιστιοφόρο(Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο)

-From 1.900 € (up to 6 persons), for the months April – November.

-From 2.400 € (up to 6 persons),

for the period May  – 14th June  and from 30th September- to 30th October.

-From 3.000 € (up to 6 persons), for the period 15th June – to 30th  September.

 

Για περισσότερα άτομα υπάρχει η δυνατότητα και για συμπληρωματικά σκάφη. Καθώς επίσης και η μεταφορά από & πρός το αεροδρόμιο. Κανονίζετε κατόπιν συνεννόησης.

Οι τιμές περιλαμβάνουν Καπετάνιο,  ΦΠΑ, Λιμενικά τέλη, σεντόνια και πεστέτες, έξοδα καθαρισμού.

Δεν περιλαμβάνουν καύσιμα, φαγητό και ποτό.