Ιστιοπλοία στα άγνωστα Ελληνικά νησιά

Contact with Power Marine Yachting

Ιστιοπλοία στα άγνωστα Ελληνικά νησιά των Σποράδων

Η αγάπη μας για την θάλασσα και την φύση μας έκανε να δημιουργήσουμε νέες ιστιοπλοϊκές διαδρομές. Η Power Marine Yachting βλέποντας την επιθυμία πολλών πελατών της για ταξίδια σε πιό άγνωστα και παρθένα μέρη δημιούργησε καινούργιες διαδρομές. Έξω από τα πλαίσια των τυπικών διαδρομών. Η Iστιοπλοία στα άγνωστα Ελληνικά νησιά των Σποράδων είναι μία πρόκληση για ηρεμία και πραγματική ξεκούραση από τους σημερινούς έντονους ρυθμούς της ζωής.

Η παρθένα φύση, τα πεντακάθαρα νερά, οι ήσυχοι και γραφικοί όρμοι, συνθέτουν μιά μοναδική εικόνα για τους λάτρεις αυτού του είδους των διακοπών!! Η περιοχή αποτελεί,στο μεγαλύτερο μέρος της, το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδος κι αυτό τα λέει όλα!!

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ)

Έχοντας θεσμοθετηθεί το 1992, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ) είναι το πρώτο θαλάσσιο πάρκο της Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ευρώπης, με περιοχή που καλύπτει περίπου 2.200 τετρ.χιλ. Εντός των ορίων του πάρκου βρίσκεται το νησί Αλόννησος, το οποίο είναι και το μοναδικό νησί που κατοικείται. Αντιθέτως, βορειοδυτικά της Αλοννήσου απλώνεται ένα σύμπλεγμα ακατοίκητων νήσων,  που αποτελούν πολύτιμα καταφύγια για πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Το πάρκο αποτελεί σημαντικό χώρο για πολλά σπάνια και κινδυνεύοντα με εξαφάνιση είδη. Για παράδειγμα φιλοξενεί τον πιο σημαντικό εναπομείναντα πληθυσμό της Μεσογειακής Φώκιας (Monachus monachus) στη Μεσόγειο, με περίπου 55 άτομα αυτού του κρισίμως κινδυνεύοντος είδους να διαβιούν εντός του πάρκου.

Στο πάρκο έχουν παρατηρηθεί τέσσερα είδη δελφινιών το ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), το κοινό δελφίνι (Delphinus delphis), το ρινοδέλφινο (Tursiops truncatus), και το σταχτοδέλφινο (Grampus griseus). Επίσης, έχει παρατηρηθεί και ο ακριβοθώρητος και άγνωστος σχετικά ζιφιός (Ziphius cavirostris).  Ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και μεγαλύτερα κητώδη, όπως ο φυσητήρας (Physeter macrocephalus).

Κάνοντας ιστιοπλοία στα άγνωστα Ελληνικά νησιά των Σποράδων,  είναι  μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε ένα Θαλάσσιο Πάρκο από κοντά. Η εμπειρία των skippers μας, θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε την άγνωστη και γοητευτική πλευρά των νησιών αυτών με τον καλύτερο τρόπο!!!

 

 

Ποιές είναι οι Σποράδες ?

Οι Σποράδες είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στο βόρειο Αιγαίο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νησιών είναι οι υπέροχες παραλίες με την πολύ πλούσια βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι τις ακτές, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα νησιά του Αιγαίου. Τα νησιά κατά σειρά μεγέθους είναι:

Νησί Έκταση (τ.χλμ.) Πληθυσμός (2011) Πρωτεύουσα
1 Σκύρος 206,926 2.888 Σκύρος
2 Σκόπελος 95,131 5.041 Σκόπελος
3 Αλόννησος 64,118 2.766 Πατητήρι
4 Σκιάθος 47,325 6.619 Σκιάθος
5 Κυρά Παναγιά 24,76 2
6 Περιστέρα 14,25 30
7 Γιούρα 11,052 0
8 Σκάντζουρα 6,229 0
9 Βάλαξα 4,333 0
10 Πιπέρι 4,228 6
11 Σκυροπούλα 3,827 0
12 Σαρακηνό 3,337 0
13 Τσουγκριά 1,173 0
14 Αδέλφι 1,027 0
15 Πράσσο (ή Γράμιζα, ή Γραμμέζα) 0,843 0
16 Ψαθούρα 0,763 0
17 Λεχούσα (ή Λυκόρεμα, ή Λυκουρίνα) 0,688 0
18 Πλατύ Σκύρου (ή Πλατειά) 0,619 0
19 Ρήνεια Σκύρου (ή Ερηνιά) 0,533 0

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή : wikipedia

 

Από τα παραπάνω 19 νησιά γνωστά στο ευρύ κοινό είναι η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Σκύρος. Τα υπόλοιπα είναι άγνωστα. Η ομορφιά τους είναι μοναδική και είναι ευκαιρία να τα γνωρίσετε με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και τους έμπειρους skipper της Power Marine Yachting. H ιστιοπλοία στα άγνωστα Ελληνικά νησιά των Σποράδων θα σας μείνει αξέχαστη κυριολεκτικά.

Η Power Marine Yachting οργανώνει ταξίδια αποκλειστικά για τα νησιά αυτά, με ενδιάμεσους σταθμούς στα πιό μεγάλα νησιά για ανεφοδιασμό και για ανάσες πολιτισμού. Τα ταξίδια αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους  φυσιολάτρες, ανθρώπους που αναζητούν την ηρεμία, την ησυχία και την άμεση επαφή με την φύση και την παρέα τους!

Τις διαδρομές των εκδρομών μας μπορείτε να τις δείτε στο menu Διαδρομές τις σελίδας μας.